29 Ağustos 2011 Pazartesi

Ada'da Manchester İhtilali

Biz şike soruşturmasından başımızı kaldıramazken Avrupa'da ligler başladı. Haftanın en flaş skoru üçüncü haftasına giren Premier League'de Manchester United'tan gelirken aynı hafta oynanan maçlarda Manchester 13 - Londra 3 gibi tabela karşımıza çıkıyor ki neresinden bakarsanız Londra takımları için tam bir facia.

Manu'nun 8-2'lik galibiyetini anlayabiliyorum, zira Arsenal bir tek kuılübün anahtarını vermediği kaldı da sezonun flaş takımlarından Tothenham Hotspur'un White Heart Lane'de, kendi evinde Manchester City'e 5-1 ile teslim olması inanılır gibi değil. Nasri'nin takıma katılmasıyla geçen sezon istediğini bulamayan Dzeko'nun daha bir etkin oynadığı ve her attığı golde adeta gol vuruşu dersi verdiği 90 dakikada City bu sezon en azından zirvedeki ilk ikinin diğer güçlü adayı olduğunun altını kalın bir çizgi ile çizmiş oldu.

Bu da demek oluyor ki Ada'da tam anlamıyla bir Manchester rekabeti izleyeceğiz. Diğer Londra takımı Chelsea'nin de huzur evine dönüşen kadrosu uzun lig maratonunu kaldıracak durumda değil açıkçası. Liverpool ise son dönemde baş aşağı giden ivmesini ancak Şampiyonlar Ligi mücadelesi verebilecek kadar yukarı çıkarabilir gözüküyor.

Biz sanayi devriminin başşehri Manchester'a biraz bakalım isterseniz. İki eski düşman ligin üçüncü haftası itibariyle zirveye kurulmuş durumdalar. Maviler averajla Kırmızı Şeytanları takip etse de en sonunda Arap sermayesi oturmul bir kadro yapısı oluşturabildi galiba. Bu sezonun transferleri Kun Aguero, Clichy, Nasri ve Saviç ile güçlenen Maviler de belki de en önemli transferler Nasri'nin gelişiyle performansı daha da artan David Silva ve geçen sezon bekleneni veremeyen ancak bu sezon patlayan Dzeko'yu da eklediğimizde bambaşka bir takım var karşımızda. Dile kolay 67-68 sezonundan beri tam 44 yıldır kazanılamayan Premier League şampiyonluğu gözönüne alındığında şehrin mavi yakasında iştahların nasıl da kabardığını tahmin etmek mümkün.

Rekabeti ancak 2009'da billboard savaşları ile canlandırabilen Maviler, ki o billboard savaşlarına buradan tekrar bakabilirsiniz, 2011-12 sezonunda gerçek savaşı sahada verebilecekler mi? Ya da bir başka deyişle Manchester'ın gerçek sahipleri tartışmasını bir türlü sonlandıramayan iki takımdan Premier League kupasının sahibi kim olacak? Ben bu sezon Manu'yu sadece City'nin geçebileceğine inanıyorum. Ama şleri hiç de kolay değil tabi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder