10 Şubat 2009 Salı

Patron Phil'in İpini Çekince



Scolari, namı- diğer Big Phil de işinden oldu. Hull City karşısında kaybedilen puanlardan sonra Premier Lig'de oldukça geride kalan Chelsea'de fatura Scolari'ye kesildi. Ve Scolari'nin 223 günlük Chelsea serüveninin bitmesinden sonra Chelsea'de yeni hoca arayışlarına hız verildi.

Hemen akabinde de Guus Hiddink iddiaları gündeme geldi. Her ne kadar menajeri tarafından yalanlansa da en güçlü aday olarak gösteriliyor Hiddink.

Diğer adaylar arasında Avram Grant var ki gelse bile sezon sonuna kadar stepne görevi görür ancak. Bir diğer aday günlerini evi ve televizyon stüdyoları arasında geçiren Roberto Mancini. Eğer gelirse ŞL'de ilerleyen turlarda müthiş bir eşleşmeyle karşı karşıya kalabiliriz. Mancini-Morinho'ya karşı, MM. Frank Rijkaard, Zola ve Ray Wilkons ismi geçenlerden bazıları.



İşin perde arkasına bakıldığında Scolari'nin biletinin Roman tarafından bizzat kesildiği söyleniyor, şaşırtıcı değil tabi ki. Takımda genç oyuncuların azlığı (yokluğu) ve ekibin canlılığını ve ruhunu yitirmesi, Scolari'nin bu yönde çabalarının yetersiz kalması gidişatı hazırladı ama herşey sahadaki kötü neticelerle belirlendi. Aslında Scolari'nin de squadların ve Peter Kenyon'ın desteğinden memnun olmadığı ve sezon başında yaşanan Robinho transferi skandalının da ateşi körlemeye başlayan etkenler olduğu söyleniyor.

Scolari bir süre daha Londra'da kalacağını ve ilerleyen günlerde basına bir açıklamada bulunacağını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder