23 Şubat 2009 Pazartesi

Derin Boşluklar

Bu hafta Turkcell SüperLig derin boşluklara tanık oldu. Gerek Fenerbahçe, gerek Galatasaray, gerekse Trabzonspor rakibi karşısında baskılı oynamak isterken ani baskınlar yedi.



Bu tip maçlar sonrası hezimete uğrayan takımın teknik direktörlerinin ortak açıklamasıdır: " Arkada az adamla yakalandık". Benzer açıklamaları bu hafta da dinledik. El insaf kimse sormaz, arkada az adamla yakalandın da hücum ederken ne yaptın diye. Galatasaray adına daha fazla hücum zenginliğinden bahsedilebilir ama Trabzonspor bir felaket, Fenerbahçe ise hücumdan ziyade kendi yarı sahasından çıkabildiğini 90 dakika boyunca çok az gördüm.



Beşiktaş 12 puan aldı, rakipleri kaybetti ya bu da klasik bir yazılı ve görsel medya kalıbıdır. Beşiktaş karlı çıktı çıkmasına ama Gaziantep'in özellikle ilk yarıda önemli pozisyonları vardı. Kimse 3 golle alınan puanlara aldanmasın Kartal da kör topal ilerlemeye çalışıyor.

Eğer bu ligde Anadolu'dan Trabzonspor dışında bir büyük çıkacaksa ve şampiyonluğu kucaklayacaksa o yıl bu yıldır. Lig tarihinin hiç bir döneminde şampiyonluk yaşamış dört büyük takımın da (Trabzonspor'u kısmen tenzih edebiliriz ama lig tablosuna baktığımızda aslında diğer yıllardan çok da ekstra bir performans sergilemediği ortadadır) bu kadar döküldüğü bir sezon yaşanmadı.


Sivasspor Eskişehirspor engelini de geçerek puan farkını açınca biraz daha rahatladı şampiyonluk yolunda. Şimdi en önemli virajlardan birini bu haftasonu dönecekler. Viraj Kadıköy istikametine giderken TEM'e çıkmalarını gerektiren keskin bir yer ama bu virajı aldıkları takdirde Sivasspor'un durdurulması çok zor. Bu maçla birlikte yakalayacakları ekstra hava (Turkcell Süper Ligi'nde şampiyon olmak ya da Avrupa'da maç kazanmak için olmazsa olmaz bir futbol koşuludur nedense hava yakalamak) onları şampiyonluğa doğru daha da itecektir diye düşünüyorum.

Son olarak Skibbe gitti, dertlerin bitip bitmediğini sezonun kalan bölümünde hep birlikte izleyeceğiz. Cevat Hoca operasyonu mu olur yoksa yeni bir teknik direktör mü getirilir bilemem ama papaz her zaman pilav yemez ki.

Haftanın adamlarına gelince:

Taner Gülleri (Kocaelispor): 4 gol attı daha ne yapsın. Ligimizin geç keşfedilen yeni yeteneği


Haftanın Bombası: Gençlerbirliği maçı öncesi Arogones ile planlarımızı iki yıllık yaptık deyip maç sonrası sezon sonunda değerlendireceğiz diyen ve Türkiye'de Koç gibi bir kurumun bile nasıl yönetildiğini gösteren Ali Koç


Haftanın Suçlusu: Michael Skibbe, adamı kovdular zaten başka suçlu aramaya gerek yok.



Sıcak haberi de haftanın hazır kıta askeri olarak koyalım:-) Bülent Korkmaz... Galatasaray'ın yeni teknik direktörü.



Defansta derin boşluklar bırakıp rakibin karşısında az adamla yakalanma problemini çözebilirsiniz de, ülke futbolunda derin boşluklar bırakan bu yönetici sorununu kim çözecek acaba?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder