17 Şubat 2009 Salı

Avrupa'da Bu Hafta

Hiç kuşku yok ki La Liga'dan sonra Serie A'da sona erdi bu hafta. Adriano'nun ortayay elle karışık golüyle açılan perde Inter'in baskılı oyunuyla 2-0'a taşındı. Pato ile oyunu 2-1'e getiren Milan rakibini baskı altına alsa da ikinci golü bulamadı.


Tabi bu arada Bay Ofsayt'ın topun gelişine muhteşem vuruşuyla attığı gol de güme gitti. Bu sonuçtan sonra artık iyiden iyiye sezon sonunda Ancelotti'nin kalıp kalmyacağı konuşuluyor. Inter cephesinde ise Adriano attığı golü Morinho'nun oğluna ithaf ederken, Morinho kariyerimdeki em güzel goldü sözleriyle Adriano'yu onurlandırdı.


Adriano artık eski formuna kavuşmuş gözüküyor. İkinci yarıda sol kanatta topla birlikte hareketlenip Maldini'yi sırtına alarak ceza sahasına daldığı ve Abbiati'nin zar zor ayakları ile çıkardığı pozisyon bunun kanıtı. Boğa geri döndü. Yine de elle attığı gol yüzünden 2 hafta ceza alabileceği yönünde söylentiler var.
Maç öncesi Galliani'nin sözleriyle Avrupa'daki diğer liglere bakmak istiyorum. "Biz Inter'den daha iyi bir takımız, aradaki bu farkın açılmasına neden olanlar diğer küçük takımlar".

LA Liga'da değişen tek şey Barcelona'nın aylar sonra takılması ve Real Betis ile 2-2 berabere kalması oldu ki artık iyiden iyiye Barcelona'nın puan kaybetmeyeceğine inanmaya başlamıştık. Böyle olunca da Real MAdrid 4-0 'lık Sporting Gijon galibiyetinin Raul'un Real Madrid tarihindeki en golcü futbolcu ünvanını bu maçta attığı 2 golle 309 gole çıkararak taçlandırması sonucu ayrı bir önem kazandı.



Haftanın bombasını ise Real Betis karşısında attığı 2 golle beraberliği kurtaran Eto patlattı. Eto verdiği bir röportajda sezon sonu için ayrılık sinyallerini çok güçlü bir şekilde verdi.


Premier Lig'de değişen birşey yok. Haftasonu FA Cup maçlarıyla geçildi. Lige verilen arada oynanan FA Cup maçlarının adamı Nicolas Anelka oldu. Watford karşısında 1-0 gerideyken Anelka'nın ardarda gelen 3 golü ile sahadan galip ayrıldılar. Anelka maçtan sonra verdiği demeçte bu sezon sadece bir golü bulunan Drogba için "Onunla beraber Chelsea'de çok iyi işler çıkarabilir" babında bir demeç verdi. Scolari'den sonra Hiddink döneminde ne olacak göreceğiz. Fenerbahçe'deki gibi çift forvet oynamam, Semih mi, Güiza mı tartışmaları Chelsea'de olmayacaktır kuşkusuz. Orta sahaları bu kadar güçlü iken çift forvet oynayacak lükse sahip bir takım Chelsea.


Avrupa'nın üç büyük liginde bir tek Premier Lig'de ne olacağı belli değil. Aslında bir maç eksiğiyle Liverpool'un 2 puan önünde lider olan Manchester bu sezonda kupayı kaldıracak ancak şu anda bunu söylemek diğer takımlara haksızlık olur. Fransa'da Lyon'un liderliği ve PSG ile Marsilya'nın takibi devam ediyor. Bundesliga'da ise Hertha Bayern'i devirerek liderlki koltuğuna oturdu.
Turkcell SüperLig ile Bundesliga'nın en karışık ligler olduğunu söyleyebiliriz. Sivas ve Trabzonspor 5 puan farkla öndeler ama onlarca yıldır 3 büyük dışında şampiyon görmemiş bir lig için bu onlar adına küçük bir avantaj.
Yine de ligimizin birçok Avrupa Ligi'nden daha heyecanlı bir mücadeleye sahne olması umut verici. Bakalım ilerleyen haftalar neler gösterecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder