25 Şubat 2009 Çarşamba

Inter 0 - Manchester United 0



Ne Cristiano Ronaldo'nun ne de İbracadabra'nın maçı oldu. Sahadaki tek İtalyan 19 yaşındaki Davide Santon'un doğuşunu izledik.

Oyuna daha baskılı başlayan takım Manchester United oldu. Nitekim ilk 30 dakika sağlı sollu geldiği Inter kalesinde ciddi pozisyonlar yaratmasa da ceza sahası çevresinde kazandığı faul atışları ile sürekli tehdit oluşturdu. İlk yarının son çeyreğinden itibaren dengeyi sağlayan Inter ise özellikle ikinci yarının başlarında kurduğu baskıyı skora çeviremedi.

2 Ocak 1991 doğumlu Davide Santon'dan bahsedelim biraz. Muntari'nin kademesinde defansta oldukça güven veren bir oyun çıkardı. İtalyanların genç Maldini olarak adlandırdıkları bu oyuncu son dönemde sadece Morinho'nun değil Marcello Lippi'nin de gözüne girmiş durumda. Inter'de 39 numaralı formayı giyen Santon 1.87 boyunda ve bu sezon 6 resmi maçta forma giydi. İlk Şampiyonlar Ligi maçında da karşısında Cristiano'yu buldu. Maç boyunca hiç sırıtmadı, bir iki acemilik yaptı ama olacak o kadar ne de olsa FİFA yılın futbolcusuna karşı oynuyordu. Alex'in Deivid'in muhteşem golüne asist yaptığı pozisyonda yediği çalımla yere popo üstü oturan Maxwell'i deyim yerindeyse kesti diyebiliriz artık.



Aslında sahadaki futbol dışında önemli olan Inter'de çok uzun zamandır genç yetenekleri izlemiyor olmamızdı. Morinho ile birlikte belki de Inter'deki en büyük değişim bu. Recoba, Vierri gibi şöhretler çöplüğüne dönen Inter'de artık Gana asıllı 19 yaşındaki Balotelli Adriano'nun yerine umut olarak oyuna girebiliyor. Santon adında bir genç oyuncuya Ronaldo karşısında güven duyuluyor.

Maçın özeti bu gençleri izleyebiliyor olmamızdı. Yoksa maç boyunca Ronaldo'nun frikik girişimlerini zaten her maçta izliyoruz. Yine o bildiğimiz duruşu ile topun başına geçti defalarca ama sadece bir tanesinde etkili bir vuruş çıkardı. O pozisyonda da direkler yardımcı oldu Julio Cesar'a. Bir iki pozisyon dışında da kalecilere pek iş düşmedi. Tempo yüksek, pozisyon arayışları fazla ama defansif hataların çok az olduğu bir maç izledik.
İkinci maçta ne olur bilinmez. Manchester favori ama Inter beklediğimden daha iyi bir oyun koydu ortaya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder