11 Aralık 2008 Perşembe

Hangi Yönetim Başarılı

Uzun zamandır Galatasaray ve Trabzon hakkında yazı yazmadım, bunda birinci nedenim Galatasaray'ın istikrarsızlığı ve Trabzon'un henüz yeni bir takım kimliğine sahip olamasıydı.

Önce Galatasaray'a bakalım. Topa basamayan presten yoksun dengesiz kadro yapısından kaynaklanan sorunlar Mehmet Topal ve Barış'ın dönüşüyle sona erecek gibi gözüküyor. Kalli'nin gönderilmesi ve şampiyonluğun yönetimin bu kararına maledilmesi ne kadar yanlışsa, Kalli'nin geri getirilmesi ve Skibbe'nin ondan faydalanacak olması o kadar sihirli bir dokunuş Adnan Polat yönetimi tarafından. Şampiyonlar Ligi'ne veda ettiler ama artık taşlar daha bir oturmaya başladı. Bence doğru yoldalar ve bu yılın en başarılı iki yönetiminden biri Galatasaray yönetimi.

Diğeri ise Trabzonspor yönetimi tabi ki. Takımı bütçelerine uygun bir şekilde Turkcell Süper Ligi'nin kalburüstü oyuncuları ile takviye ettiler. Adını sanını duymadığımız birkaç iyi oyuncuyu ilk onbir monte ettiler ve Ersun Yanal'ın arkasında durdular. En önemlisi Trabzon'u dördüncü büyük olarak tekrar Türk futboluna hediye etmiş gözüküyorlar.
Herkes Beşiktaş'ın kadro zenginliğinden bahsediyordu ama görüldü ki Trabzonspor'un daha dengeli bir onbiri var. Sadece biraz daha kadro derinliğine ihtiyaç duyuyorlar. Herkes Fenerbahçe'nin ulaştığı mali güçten ve Galatasaray'ın maddi sorunlarından bahsediyordu ama parayı harcamayı daha iyi bilen yönetimin Galatasaray yönetimi olduğu da görülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder