20 Aralık 2008 Cumartesi

Şampiyonlar Ligi Eşleşmeleri: Morinho Fergi'ye Karşı



Jose Morinho'nun karnesinde Premier Lig'de alınan 6 galibiyet oldukça parıltılı duruyor Alex Ferguson'a karşı. Bu dönemde Chelsea ile Manu 4 kez berabere kalırlarken kırmızı şeytanlar sadece 1 galibiyet alabildiler.
2004'te Premier Lig'e gelmeden önce Morinho Porto'nun başındayken aldığı 2-1'lik galibiyeti ve rövanştaki Costinha'nın son dakika golüyle biten 1-1'lik maçı da eklediğimizde ibre tamamen Morinho'dan yana dönüyor.



Bu eşleşmede Manchester United hiç kuşkusuz favori olan taraf. Zaten Ferguson Milano'da kendileri için avantajlı skoru alıp gelmek niyetinde olduğunu açıkladı MUTV'de. Daha önceki Porto eşleşmesinden sonra Morinho'ya karşı yoğurdu üfleyerek yemek istiyor.



Fabio Capello'nun deyimiyle üç İngiliz ve üç İtalyan'ın eşleşmesi ne kadar acımasızca olsa da bu eşleşmelerde işi en zor gözüken kişi Morinho olabilir. Inter her ne kadar Serie A'da 6 puan farkla liderliğini sürdürse de Morinho ile Milano takımı arasında bir kan uyuşmazlığı olduğu da gerçek. Bunu Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlarda daha rahat görme imkanı bulduk.

Eğer bu formunu devam ettirirse, günden güne daha iyiye giden Manchester karşısında Morinho'nun ince futbol zekasının ve taktiklerinin, Ibracadabra'nın akıl almaz gol vuruşlarını n pek şansı olmayacaktır. Ibracadabra için artık uluslararası arenada kulüpler düzeyinde başarı yakalama zamanı geldi de geçiyor bile ve sırf bu yüzden üzerinde oluşacak baskı da Inter adına olumsuz bir durum.



Öte yandan Manu da hiç problemsiz değil. En büyük sorun artık yılan hikayeine dönen Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'e gidip gitmeyeceği hikayesi. Geçtiğimiz günlerde Ronaldo'dan bunu yalanlayan bir açıklama geldi ama spekülasyonların futbolunu etkilemediğini kimse söyleyemez. Yine de Manu'nun Inter'e karşı daha fazla silahı var ve bu turu geçecek güçteler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder