1 Eylül 2010 Çarşamba

Türk Hava Yolları

Muhteşem bir basketbol gecesiydi. Maça ideal beşi ile başlayan Türkiye'de hesaplar Spanoulis'in durdurulması üzerine kurulmuştu. Zira Hidayet ile Diamentidis maç boyunca birbirilerini yiyecekler ancak Spanoulis iyi savunulmadığı takdirde ciddi bir sayı tehdidi oluşturacaktı.

Tanjevic uzunlarımıza fazlasıyla güveniyordu Yunanistan karşısında. Etkili her pick&roll'ün ağır Yunanistan uzunları karşısında sayı ile sonuçlanacağının farkındaydı. Takım ve özellikle Kerem Tunçeri de farkında olsa gerek ki bu pick&rollerin büyük katkısıyla iki uzunumuz Ömer Aşık ve Semih Erden toplam 24 sayı ürettiler. Stratejinin en önemli ayağında ise Ömer Onan hiç faul problemine girmeden Spanoulis'i sahadan sildi. Savunmada sadece Schortsanitis eşleşmesinde sıkıntı yaşayan Milli Takımımız bunu da oyun içerisinde Oğuz Savaş ile çözdü. Ersan da patlama yapınca farka ulaşmış olduk.

Hidayet yine attığınan fazlasını kaçırdı ama savunmada iyi iş çıkarırken özellikle dördüncü periyotta çok kritik bir üçlükle rakibin umutlarını kıran isim oldu. Hidayet'in oyun boyunca yaptıklarından çok kırılma anlarında yaptıklarına bakmak gerekiyor. Çünkü topun en el yaktığı anlarda Ersan dahi tereddüt yaşarken sorumluluğu alan isim oluyor.

Çok önemli bir galibiyet bir anda takımımızı turnuvanın favorilerinden biri haline getirdi. Yine de bugün Zanardi nickli bir arkadaşımın yorumunu es geçemeyeceğim. Bu oynanan maçlar gruptaki klasmanı belirliyor ve gruptan birinci dahi çıksak diğer gruptan gelecek dördüncü ile seviye anlamında bir farkımız yok. Olmayacaktır da...Bu nedenle benim baktığım pencereden yarıfinale giden yolda A.B.D ya da Brezilya eşleşmek arasında da bir fark yok, ya da Arjantin, İspanya, Fransa, Yunanistan...

Esas turnuva gruplardan sonra başlayacak ve buraya mümkün olduğu kadar diri gitmemiz gerekiyor. "Maskeli Süvari'nin" bu turnuvanın karesi olabilmesi için grupların arkasındaki maskeyi indirip şimdiden final hayalleri kurmadan adım adım ilerlemek gerekiyor.

1 yorum:

  1. çok haklısın, sabah ilk işim turnuva şedülünü bir daha gözeden geçirmek oldu. Ne yazık ki çeyrek finalde yolumuz Brezilya ile kesişiyor ve müthiş bir dış şut yüzdesi olan bu takım bize en ters gelebilecek olanı.çaprazımız olan D grubunda ise tıpkı avrupa şampiyonasında olduğu gibi ispanya, Fransadan sonra Litvanyaya da yenilince
    herşeyi alt üst etti.Şu ana kadar alınan sonuçlar ve sıralamalara göre grupların en ballı sırası bizim grubun 3. sırası. ilk 16'da litvanya sonra da Arjantin'le eşleşip finale kadar da ne İspanya ne de ABD'yi görüyorlar. Şimdi bir sonraki turda İspanya ile eşleşmemek için Ruslara yenilmek için Yunanlıların yapacağı çeşitli hokkabazlıkları, spanulis'in boş şutları kaçırışlarını göreceğiz hep beraber.Rusya ise avrupa şampiyonasında yaptığı aptallığı bir daha yaparsa yazıklar olsun.Ancak hata, önceden maçları proglamlayan sistemde. Çok mu zor grup maçlarından sonra 1.ler ile 4. leri, 2.ler ile de 3.leri kuarayla eşleştirmek.

    YanıtlaSil