11 Kasım 2008 Salı

Kadro Derinliği mi? O da Ne?


Bu hafta Fenerbahçe'li eski futbolcuların haftası oldu. Premier Lig'de Tuncay Aston Villa'ya, Anelka'da Blackburn Rovers'a 2 gol attı. Betis'in yeni generali Aurelio bu haftayı es geçmedi ve o da Numancia'ya attığı 2 golle gövde gösterisi yaptı.

Fenerbahçe'den ayrılanları listeleyince kadro derinliği konusunda yaşadığı sıkıntı daha net ortaya çıkıyor. Serkan Balcı Trabzonspor'da banko oynuyor. Mehmet Yozgatlı'da Gaziantep'te hiç fena başlamadı. Ümit Özat rahatsızlığı olmasa FC. Köln forması altında Bundesliga'da kaptan sıfatıyla olacaktı yeşil sahalarda. Servet Çetin önce Sivas'ta tekrar yıldızlaştı, geçen sezondan beri Galatasaray'da defansın sigortası, Milli Takımı'n da. Luciano şimdilerde Brezilya'da Flamengo'da ilk onbirde oynuyor, zaman zaman attığı gollerle gizli forvet rolünü yine sürdürüyor. Appiah her an imza atabilir ve eğer sağlıklı bir şekilde dönerse gittiği takımın orta sahasını tek başına taşıyabilir.

Sadece son birkaç sene içerisinde Fenerbahçe'den ayrılanlardan bir onbir kursak ligin tepesine oynayacak bir kadro ortaya çıkıyor. Hatta ligi açık ara götürebilir.
Kadro derinliği konusunda ciddi sıkıntılı bir takımdan bahsediyoruz. Peki bu oyuncular hala Fenerbahçe'de olsa idi Turkcell Süper Lig'de ve Şampiyonlar Ligi'nde neler değişirdi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder