13 Kasım 2008 Perşembe

Buldozer Nereye Koşuyor











En sonunda Morinho’da Adriano’dan umudunu kesmek üzere. Inter’in buldozer forveti futbol hayatını yavaş yavaş tüketiyor. Futbol Dünyası onun gibi kaybolan pek çok yıldız ya da yıldız adayı gördü kuşkusuz. Ama o malesef kariyerinde gelebileceği en üst noktaya daha gelemeden biz futbolseverlerin avucundan kayıp gitmek üzere.








Adriano ile akla gelen ilk şey herhalde orta sahada topu alıp rakip defans oyuncularını sırtında taşıyarak ceza sahasına kadar topu sürmesi ve yay üzerinde topu kalecinin uzanamayacağı doksana asması olsa gerek. Sonra hatırladığımız şey ise Ronaldo, Ronaldinho gibi yıldızlarla bolca güzel kızın katılımıyla yaptığı partiler ve bu partilerde alkol duvarını paramparça etmesi.
17 Şubat 1982 yılında Rio De Jenario’da dünyaya gelen Adriano futbol hayatına 1999’da Flamengo’nun Junior takımında başladı. Ve sadece bir yıl içerisinde iri fiziği ve topla olan mükemmel uyumu kulüp yönetimince hemen farkedilerek A takım kadrosuna alındı. Bu farkediliş sadece Flamengo yönetimi ile sınırlı kalmamış olsa gerek ki ilerleyen yılarda Inter’in kapılarını açtı kendisine.

İlk kez yeşil sahaya çıktığı bir dostluk maçında mavi-siyahlı foma ile Santiago Bernabau çimlerini onurlandırdı, oyuna girdiği ikinci yarıda attığı frikik ile takımını Real Madrid karşısında galibiyete taşıdı. Olgunlaşması için Fiorentina ve Parma’da bir dönem oynayan Adriano’nun en parlak sezonu Serie A’da 16 gol attığı ve Konfederasyon Kupası’nın gol kralı ve en iyi oyuncusu olduğu 2004-05 sezonu oldu. 129,7 km hızla frikik atabilen ve askeri jargonda hazır ol durumda iken olduğu yerden 45 cm sıçrayabilen buldozerin kariyerindeki düşüşte 2006 Dünya Kupası ile başladı. Hayal kırıklığı yaşatan yıldızlar topluluğunun futbolundan çok gece alemleri konuşuldu kupa boyunca. Sonra alkole olan düşkünlüğü onu takımından kopma noktasına getirdi. SauPaolo’da geçen bir sezon sonunda uslandı zannedilen Adriano son günlerde yine gece eğlencelerinde boy göstermeye ve İtalyan gazetelerinde yeralmaya başladı.







Bir son şans belki de Roma ile olan flörtü sayesinde gözüküyor onun için. Panucci geçtiğimiz günlerde onunla ilgili olarak Sky Sport 24’e Roma ile sözleşme imzalamasının müthiş olacağını ve onun takıma hemen uyum sağlayacağını belirten sözler söyledi. Spaletti buna ne derece katılır bilinmez ama takım içerisinden gelen bu sözler bile iyi bir başlangıç şansı Adriano için. Her ne kadar yönetim ve teknik kadronun kararına saygı duysa da Panucci Adriano’nun gelmesi halinde onun kulübe ve ortama uyum sürecinde tüm güçleriyle destekleyeceklerini de ifade etti.
Peki bu transfer gerçekleşirse Adriano eski günlerine geri dönebilecek mi? Yoksa son yıllarda yeşil sahalarda sergileyemediği hünerlerini geceleri partilerde sergilemeye devam mı edecek? Son dönemlerde Adriano’nun Inter’de mutlu olmadığını biliyoruz. İtalya’nın başkentinde yeni bir başlangıç geriye kalan futbol hayatı ve kariyeri açısından hepimizin arzuladığı bir dönem olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder