13 Mart 2012 Salı

Sezonun Portreleri


Bu sezon Türk futbolseverini ve tüm taraftarları mutlu etmedi, mutlu edemeden de bitiyor. Galatasaray şampiyon olursa bir başka sevinecek, hep içinde bir sıkıntı olacak. Fenerbahçe şampiyon olursa herşeye rağmen şampiyon oldum diyecek ama içindeki karın ağrısını geçiremeyecek. Diğerlerinin şampiyonluk ihtimali yok gibi ama mesela Beşiktaş belki yıllar sonra geçirdiği ve halen devam etme ümidi olan Avrupa yolculuğunda hiç de mutlu değil.

Tüm bunlara rağmen bu sezonun kahramanları var ve bu kahramanlar yerden göğe kadar övülmeyi hakediyorlar. Mesela Aykut Kocaman. Teknik adamlığı bir yana kulübün herşeyi oldu. Gün geldi avukatlığını yaptı, gün geldi bir psikolog gibi çalıştı, gün geldi oyuncu transferlerini yaptı. Çok büyük bir hikaye çıkardı.

Benzer bir hikayeyi Ankaragücü teknik direktörü Hakan Kutlu da yaşadı. Kulüp deplasmana gidecek parayı bulamazken o, onca ayrılan oyuncusuna rağmen PAF takviyeli kadrosuyla ligde onur mücadelesine soyundu. Başarılı da oldu. O teknik adam ki her hafta acaba kaç yer denilen Ankaragücü belki ligden düşmesi kesinleşti ama her maç ayakta dimdik duran futbolcularla büyük bir mücadelenin lideri oldu.

Ve Carvalhal... Belki sezon sonunda gidecek ama gönderilmesinin düşünülmesi bile Beşiktaş açısından fevkalade üzücü. Tayfur Havutçu'nun tutuklu yargılamasıyla başlayan süreçte ateşten bir gömlek giydi üzerine. Sezon başında emanetçi gibi duruyordu ama bugün o gömleğin gerçek sahibi. Beyefendiliği, insanlığı hep ön plana çıktı. Teknik adamlığı da...

Her üçünün bu sezon ki hikayeleri üç ayrı kitap olacak birer futbol emektarı hikayesi. Süper Lig'in parlayan yıldızları olarak bu sezona damga vurdular.

3 yorum:

  1. Aykut Kocaman sezonun yüz karası olmuştur, hala kahraman ilan ediliyor. Hız sınırı aşılmıştır deyip şike itirafı yapan, ama şike varsa istifa ederim diyen de aynı kişi. Emekleri çalınanlar haklarını aradıkları için mağdur olduklarını iddia eden, işler kötü gidince güç dengeleri değişti diye yine pot üstüne pot kıran..Kahramanmış, he canım oldu!

    YanıtlaSil
  2. valla ben yazınca oluyor yapacak birşey yok:-)

    YanıtlaSil