17 Mayıs 2011 Salı

Kalecilerin Sadece Yedikleri Hatırlanmaz

Feryal Pere yazmış, okumak isteyenler şuradan lütfen. Devre arası meşhur Antalya kampı, yönetimin desteği, futbolcuların kenetlenmesi, Aykut Kocaman'ın kendini toparlaması... Hepsinden öte Alex'in baş döndüren performansı bile bugün yeterli olmayabilirdi.

Futbol böyle küçük detaylara takılan bir oyun. Santos'un 90+4'te Gaziantep'e attığı galibiyet golü bile değersiz kalacaktı bir adamın tek bir kurtarışı olmasa. Ligin ilk yarısında Trabzonspor karşısında maç 3-2 giderken penaltıyı kurtaran Mert Günok dahi o kurtardığı penaltının ligin sonunda ne anlam ifade ettiğinin farkında değildi.

Bu yıl Fenerbahçe şampiyon olursa, olursa diyorum çünkü artık Fenerbahçeliler olarak yoğurdu iki kere üfleyerek yiyiyoruz, bu şampiyonluk hikayesinin içerisindeki en önemli satırbaşlarından biri de bu kurtarışa ayrılacaktır.

3 yorum:

  1. abi 4-2 olacaktı, kadıköy'de 2-0 neticede genel averaja bakılacaktı fenerbahçe yine de lider olacaktı. tamam mert iyi kaleci kurtardığı penaltı da mutlaka takdir edilmelidir de şu anda sonuca etki etmedi sanki. ya da ben bir şey mi kaçırıyorum?

    YanıtlaSil
  2. mert günok gelecek vaadeden bir kaleci kesinlikle. üstüne bir de çok genç. adamın doğum tarihine baktığımda şok oldum. ben hala okul sıralarında geleceğimi kurmaya çalışırken adam benden daha genç ve fenerin file bekçisi olmuş, para da kazanıyor. o maçta kurtardığı penaltı muhteşem bir andı. ancak sadri şener mantığıyla yaklaşarak ''ekle penaltıyı noldu, 4-2 oldu. ee fener saracoğlunda kaç kaç yendi trabzonu? 2-0.'' ee biz hala ikili averajda önde olmuyor muyuz? yoksa federasyon deplasman gollerini hesaba katmayarak çok güzel ve mantıklı bir hareket içerisine mi girdi?

    YanıtlaSil
  3. benim yazım 4-2'nin 5-2'ye de gidebileceği ya da genel averajda fenerbahçe'nin önde olamayabileceği varsayımıyla yazıldı. o penaltıda çok değerliydi kurtarılması anlamında. kimse penaltıdan sonra farkın daha da açılmayacağını iddia edemez.

    YanıtlaSil