19 Mayıs 2011 Perşembe

Türkler Madrid'te, Türkler Madrid'te...

Real Madrid Türk Gücü gerçek oldu. Galiba Mourinho biz Türk futbolseverlerinin ve özellikle futbol adamlarının göremediği birşeyleri görüyor olsa gerek.

As Gazetesinin internet sayfasında Kazakistan'a attığı ve yılın golü seçilerek Puskaş ödülünü aldığı gol başta olmak üzere birçok görüntü dönüyor Hamit Altıntop'a ait. Marca'da da benzer haberler dönüyor. İşin resmiyete döküldüğü yolunda. Real Madrid'in resmi sitesinden henüz açıklama gelmese de As ve Marca'da bu iş tamam diye yazması yeterli zaten.(Ben bu satırları yazıp yazıyı gönderdiğimde resmi siteden de açıklama geldi).

Yazının başına gelecek olursak: Bu ülkede ne Hamit Altıntop ne de Nuri Şahin hakettiği değeri göremedi bence. Milli takımda bile onlara biçtiğimiz rol bu yıla kadar özellikle Nuri özelinde oldukça sorgulanır nitelikteydi. Ne hikmetse Hamit Altıntop gibi bir adamı da Milli Takım'ın lider oyuncusu yapamadık, yapmak istemedik.

Yine ne hikmetse bizim göremediğimizi Hiddink gördü ve özellikle Nuri'yi iyice bir vitrine koydu. Hamit'in belli bir rolü vardı, Hiddink ile daha da öne çıktı ama Nuri Şahin için aynı şeyi düşünmüyorum. Onu kesinlikle öne çıkaran Hiddink oldu.

Neyse sonuçta hiç kimse bu iki adamın sezon başında Real Madrid'te forma giyebileceğine inanmazdı. Biri 20'li yaşların sonuna gelmiş, diğeri ise ne kadar gelecek vaad etse de asla o seviye için düşünemeyeceğimiz iki Türk bugün Mourinho'dan bu aklımızın ucundan geçmeyen itibarı görüyorlar.

Yolları açık olsun. Artık Milli Takımı'mızın Real Madrid'te forma giyen iki oyuncusu var. Tabi bir de Barca-Real Madrid rekabetinde de ister istemez Madrid ekibine gönlün kayması durumu. Mourinho'dan nefret edenlerin bile Portekiz'liye hafif bir sempatiyle bakma hali. Boru değil...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder