22 Ekim 2010 Cuma

Gecikmeli Bir Mesut Yazısı

Biraz gündem dışı, biraz da herkesin üzerine yazıp çizdiği bir konu ama Mesut Özil'in Almanya ile oynadığımız maçta gurbetçilerimiz tarafında yuhalanması ile ilgili benimle paralel düşünen tek bir yazı okumadım.

Hikayeyi baştan alalım, ben Mesut'un seçimine saygı duyanlardanım. Mesut istediği Milli Takım'da oynayabilir, bunun için milliyetçilik yapmamak gerekir ki ondan öte milli takımların formatı aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, ülkü, duygu, gelenek ve görenek birliği olan insanların oluşturduğu toplulukları temsil ediyor olmaktan çoktan çıkmıştır. Artık temsil edenlerin din, dil ve ırk olarak aynı topluluktan gelme gibi bir durumu yoktur.

Mesut'un Real Madrid ve Almanya formasıyla kazanacağı başarılar bana gurur verecektir, çünkü o kendi ırkını inkar eden biri de değildir. Ancak eğer Milli Takımımız almanya ile bir maç yapıyorsa benim de bir taraftar olarak rakip takımın futbolcularının konsantrasyonunu bozmak, rakibi etkilemek gibi bir misyonum vardır.

Dolayısıyla Mesut'a kendi milli takımım ya da kulüp takımım karşısında şak şak yapmak durumunda değilim. Hatta yuhalamak en tabi hakkım. 90 dakika içerisinde Mesut'un Klose'den ya da Podolski'den ya da Khedira'dan ya da ondan bundan hiçbir farkı yok benim için. Gurbetçiler için de aynı şey geçerli olsa gerek ki  bolca yuhaladılar Mesut'u.

Şakşak yapma olgunluğu nasıl beklenir gurbetçilerden anlayamıyorum. Bu Mesut'un dışlanması ya da Almanya'da yaşayan Türkler tarafından kötü muamele görmesi anlamına gelmez, öyle olmayacaktır da. Mesut yine Almanya'ya gittiğinde gurbetçi yakınları vs. ile mutlu bir hayat yaşayacaktır. Kendisinin ve ailesinin geleceği açısından çok da doğru bir seçim yapmıştır kendi benliğini de inkar etmeden. Velhasıl bu toplum nasıl Almanya'nın ve Mesut'un Dünya Kupası boyunca arkasında ve taraf olduysa, kendi milli takımları karşısında da tarafta olmaya devam edecektir.

Çünkü bu işin temelinde taraf olmak vardır ve Mesut seçimini karşı tarafta olmaktan yana yapmıştır. Durum bu kadar basit aslında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder