23 Eylül 2008 Salı

Sol Kanadın Futbol Tanrısı

Genelde Avustralya dışarıdan çok göç alır, Yunanlı, Hırvat, Türk, Asya kökenli... Her milletten insana rastlarsınız bu ülkede. Kewell ise tam tersini yapan azınlığa ait bir futbol işçisi. Futbol oynamak için Avustralya'nın onu kesmeyeceğini çok önceden görmüş ki 15 yaşında Leeds United'ın yolunu tutmuş.
Pek çoğumuz Kewell'ın daha yaşlı olduğunu düşünebiliriz ama o henüz 30'unda ve 17 yaşından beri profesyonel arenada sahne alıyor olması onu bizim gözümüzde daha yaşlı kılıyor. Leeds United'ta Viduka, Alan Smith, Rio Ferdinand, Robbie Keane, Lee Bowyer, Fowler, Olivier Dacourt ve Jonathan Woodgate'li efsane kadroda bu isimlerle beraber oynadı. Ş.L'de yarı finalde Valencia'ya 3-0 ile boyun eğip elendiklerinde Leeds'teki kariyerinin zirvesine çıktı. Ama Kewell için kendi kariyerinin zirvesi İstanbul'dan geçiyordu ve final maçında şanssız bir şekilde tekrar sakatlanmasına rağmen Leeds'te kaldıramadığı kupaya Liverpool'da uzandı.

Yine de bu küçük adam kariyerinin en güzel günlerini Leeds forması ile geçirdi. Taraftar onun için tribünlerde şu şarkıyı bestelemişti.

Posh spice is a whore
She rings a big fat jewell
When she’s shagging beckham
She thinks of harry kewell

Bu futbol dehası son günlerde çokça tartışılmaya başlandığı gibi Hagi'nin varisi değil ama futboluyla damağımızda enfes tatlar bırakacak bir Ginola. Sahada bileklerinin yumuşaklığı, raket gibi olan sol ayağı ve yakışıklılığıyla bana fazlasıyla Ginola'yı hatırlatıyor. Galatasaray'lı olsun ya da olmasın, Türk futbolseverleri onu Süper Lig'de izleyebildikleri için çok şanslılar. Eğer sakatlığı tekrarlamazsa bu şansı da doya doya yaşayabilecekler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder