9 Mayıs 2012 Çarşamba

Düşürmezseniz Adam Değilsiniz


Bu blogda hep yazdım, hep de yazmaya devam edeceğim. Fenerbahçe Spor Kulübü'nde yönetici, sporcu, çalışan kim varsa bu şike soruşturmasında suçlu bulup da düşürmezseniz adam değilsiniz. Ben yazdım, başka Fenerbahçeli bloglar yazdı, twitterda binlerce tweet atıldı. Haftasonu Fenerbahçe il Galatasaray Süper Final'de karşılaşacaklar ama Fenerbahçe taraftarı için herşeyden önemli olan aklanma ya da cezayı çekmek hala.

Bir kulübün başkanının ağzından bir kez daha okuyun. Bu kulübün başkanı hala suçluysak düşürün, değlsek aklayın diyor. Kimse kusura bakmasın ama bu sürecin günahı vebali en çok Fenerbahçe'nin dışındaki güçlerdedir. Buyrun aşağıda Başkan'ın açıklamalarını okuyun ve artık bu konu üzerine demogoji yapmayın. Tek yürek diyoruz ki: "Suçluysak düşürmezseniz adam değilsiniz".

Türk futbolunun içerisinde bulunduğu kaygı verici durum kamuoyunun malumudur. Gelinen bu noktanın yegane sorumluları, cesaret ve kararlılığın ötesinde "dışarıda olmalarına rağmen bizlerden daha tutuklu ve daha esaret altında olan Futbol yöneticileridir."


Sürecin başından beri işaret ettiğim ve sıklıkla gündeme getirdiğim "Fenerbahçe Operasyonu" nihayet sona yaklaşmıştır.

Fenerbahçe’nin kazandığı günün, gece yarısı karanlıklarına sıkıştırılan planlı kararlar, Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının haklılığını bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Hukukun gücü yerine gücün hukukunu uygulamaya kalkanlar sipariş kararlarla 58. Maddeyi değiştirmiş, başından beri haykırdığımız üzere "kulüple başkan ve yöneticilerini", "kulüple taraftarını" ayırarak "böl ve yönet" prensibini hayata geçirme hedeflerini açıkça gözler önüne sermişlerdir.

Kamuoyu bilmelidir ki;

Fenerbahçe Spor Kulübü ile Başkanı, taraftarı ve yönetimi ayrılmaz bir bütündür.

Fenerbahçe taraftarına ve Fenerbahçe çoğunluğuna hoş görünmek adı altında kulübü mesnetsiz bir şekilde yöneticilerinden ayırmaya kalkışanlar, birkaç yöneticimizi günah keçisi ilan edip, olmayan suçlardan cezalandırma yolunu seçenler,

Fenerbahçe Başkanını susturmak için Aziz Yıldırım’a sus payı verebileceğini düşünenler ve bütün bunların yanında "haklı-haksız" ayrımı yapmadan tüm kulüplerimizi ceza kurullarına sevk ederek Fenerbahçe ile diğer kulüpleri düşman etmeye, futbolu yangın yerine çevirmeye kalkışanlar tarafımızdan gereken cevabı en sert şekilde alacaklardır.

Fenerbahçe ve tüm spor kamuoyu bilmelidir ki; adı geçen tüm yöneticiler "kendileri istedikleri sürece yeni dönemde de Fenerbahçe’de görev alacaklardır."

Ve yine kamuoyu bilmelidir ki; Aziz Yıldırım duruşmada da açıkladığı üzere "Fenerbahçe için ödenecek her türlü bedeli tek başına ödemeye hazırdır."

Ancak kulüplerin temiz olduğuna karar verip, bu kulübün başkan ve yöneticilerini suçlamaya kalkmak, planlı bir operasyon ötesinde açık bir "hukuk cinayetidir". Bağımsız mahkemelere gelen ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün tertemiz olduğunu gösteren raporları hiçe sayarak kararlarına gerekçe dahi gösteremeyenler, Fenerbahçe’yi kayırma rolünü üstlenme gibi bir hadsizliğe kalkışamazlar.

Aynı şekilde gerekli görülmediği için şahsi hesapları inceleme altına dahi alınmayan ve tüm tasarrufları belgelere dayanan yöneticilerimizi suçlayarak dolaylı olarak Fenerbahçe Spor Kulübü’nü zan altında bırakmak kimsenin uhdesine terk edilemez ve edilmiş de değildir.

Spor ailesinden olmadığı için yargılayamadıkları, hatta ifadelerini dahi alamadıkları spor ailesi dışındaki 3. kişilerin eylem ve tasarruflarını, kulübümüze ve yöneticilerimize izafe edenler, bu keyfi kararların sorumluluklarını da bilmelidirler.

"Şike ve Teşvik" suçunun unsurları olarak talimat ve yasaların aradığı ve "suç işlemeye elverişli" şahıslar olarak tanımladığı kişilerin eylemlerine bizzat tesadüf edilmeden, yani "suç ve eylem sübuta ermeden", "teşebbüs" eyyamıyla karara bağlayanlar bu dosyanın gerçek sanıklarıdır.

Unutulmamalıdır ki; "şüphe" adı altında Ceza Kurullarına sevk edilen yöneticilerimizin cezalandırılması için, bu "şüphe"yi hangi delil ve inandırıcı kanıtlarla karar niteliğine taşındığını ispat edemeyenler bir takım oluşumların medyadaki tetikçilerine şirin gözükmek içn karara bağlayanlar, yargı önünde bizler kadar eşittir ve öyle de olacaktır.

Fenerbahçe çınarının bir yaprağı bile, yaratılan futbol sonbaharında süpürülüp savrulmayacaktır. Fenerbahçe’nin her yerde her branşta ve özellikle göz diktikleri Fenerbahçe Futbol Takımının şampiyonluğunu engellemek için sahaya yansıtılan tüm çirkinlikler ve kirli oyunlar dün itibariyle artık tüm kamuoyunun malumu olmuştur.

Fenerbahçe taraftarına reva görülen uygulamalar "vatan hainlerine" bile gösterilmeyen sertliktedir. Ufukta görülen, Fenerbahçe’nin tutuklu olmayan yönetici ve hukukçularının aynı oyun ve tehditlerle karşı karşıya olduklarıdır.

Ama bilinmelidir ki; Fenerbahçe bir bütün olarak "her şeyin farkındadır" ve "her zamankinden daha güçlüdür."

Ancak Fenerbahçe’ye ve Fenerbahçeliye karşı yürütülen bu linç kampanyasını yürütenler unutmamalıdır ki, sabrımızın da bir sınırı vardır.

Ve tüm spor kamuoyu bilmelidir ki;

Fenerbahçe yönetimi bu adil olmayan düzende ve aynı uygulamaların devamı halinde Fenerbahçe Futbol takımını "Yarışmaktan alıkoymak" kararı da dahil olmak üzere bir takım yaptırım ve kararları kongre sonrası genel kuruluna götürmekten kaçınmayacak olgunluk ve kararlılıktadır.

Sporda verilebilecek en ağır cezanın "alkıştan mahrum bırakmak" olduğunu bilen bir spor adamı olarak kim olursa olsun Lig şampiyonunu şimdiden alkışlıyor ve her iki takımımızı da Şampiyon saygınlığı ile selamlıyorum.

Tüm Fenerbahçe taraftarına güzel ve güneşli günler göreceklerine inanmaları isteğimle sevgilerimi ve hasretlerimi sunuyorum…

Aziz YILDIRIM


Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı



10 yorum:

  1. İşin bir diğer komik tarafı, bazı "objektif" arkadaşlarımız bir taraftan Fenerbahçe taraftarının kulüple Aziz Yıldırım'ı neden bu kadar özdeşleştirdiklerini anlayamadıklarını ifadee ederler, ama diğer taraftan RTE'nin icadı "kurumlar ile insanları ayıralım" mantığını da beğenmezler. Tutarsızlık diz boyu.

    YanıtlaSil
  2. ya harbi ne içiyorsanız bana da verin bende içeyim böylelikle bu kara sezonu unuturum.
    basın ve medya size yükleniyor öğle değil mi? aç bir gazeteleri oku, tv programlarını izle, ntv de rıdvanı izle sonra konuş.
    tff size yükleniyor değil mi? araştır internette meloya yaptığı bir harekete ceza verenler baroniye ceza vermişler mi acaba? şahıslar suçlu ama klup suçsuz. kusura bakmayın ama o şike kararı olduğu sürece herzaman şikecisiniz, yok karar değişir şahıslar da suçsuz denir ozaman kurtulursunuz. ama ben size söyleyeyim ömür boyu şikecisiniz, nasıl biz 6-0 sak sizde o derece şikecisiniz.

    YanıtlaSil
  3. son yorumla ilgili olarak ne istediğini anlayamadım. Düşürmezseniz adam değilsiniz diyorum hala daha ne istiyorsunuz. Biz takımımızı savunuyoruz, siz de şikeci diyorsunuz. Buraya kadar problem yok, sonunda bir suç mu buldunuz kardeşim düşürün o zaman diyorum, bir sürü mavra. Biz ne içiyoruzdan öte düşmanlık ne kadar köreltmiş gözleri bu hırs bu öfke niye onu anlamlandırmak lazım. insalar yazı yazarken de yorum yaparken de ağzından köpükler saçmamalı.

    YanıtlaSil
  4. başkanı içerden diyor doğru, dışarda ki adamları neden biz bu kararı kabul etmiyoruz ya düşürün ya aklayın diyemiyor, kusura bakmayın da arkadaşın yorumunu katılıyorum bu ülkeyi sağ ve sol ile bölemediler, kürt-türk çıkardılar bölemediler, ama sağolsun sizin başkanınız aziz yıldırım nefret tohumları ekerek bu insanları bu hale getirdi, tv de rıdvan köpük saçıyor, ligtv de3 ersin köpük saçıyor, sen burda köpük saçıyorsun, adsız 2. yorum sahibi köpük saçıyor, başkanın içerde köpük saçıyor, ben bu yorumu yazxarken köpük saçıyorum sıkıntı burda ne olduda bu kadar insan köpük saçmaya başladı, ben cumhuriyetim dersen, tek büyüğüm dersen, uefa kupası tesadüf dersen, kendini klüp üstünde tutarsan, şike yaptığın halde klüp ceza görmezse, mahkemeler hariç tüm kamu kurumlarını kontrol altına alırsan, kusura bakmada bu ülkede daha çok köpük saçanlar ortaya çıkar diğer arkadaşada katılıyorum, aklanmadığınız sürece bu kararlar değişmediği sürece şikeci takım taraftarısınız, alın teri hırsızısınız. bu kadar basit yani.

    YanıtlaSil
  5. Tek bir satırımda bir düşmanlık yok benim yazımın. GS siz böylesiniz mi dedim? Bu sürecin içinde köpük saçan çok özellikle de ROK, Yalansu falan filan. Ama her camiadan da köpük saçan var FEnerbahçe'den olduğu gibi. Tekrar yazıma dönüyorum ben hiçbir cümlede köpük göremiyorum. Sen siz şöylesiniz böylesiniz diye yazıyorsun. Ben sen de busun osun desem köpük saçmış olurum ama hiçbir yerde bu blog içerisinde tek bir kelime bulamazsın hiçbir rakibe camia olarak siz böylesiniz ifadesi. Senin annen baban dayın amcan ne bileyim Fenerbahçeli olan bir yakının var mı? Ona da şikeci, hırsız dediğinin farkında mısın? Benim babam Galatasaraylı ve ben bu süreç boyunca yani 3 Temmuz'dan beri tek kelime konuşmadım konuyla ilgili. Ne o bir tek kelime etti, ne ben ona gidip birşey söyledim. O bana Galatasaraylı nasıl durmalı gösterdi ben de onun bu duruşuna saygı duydum. 67 yaşında bir adamdan daha fazla bilemezsininz nasıl durulması gerektiğini. Bir camiaya da siz şöylesiniz böylesiniz diyemezsiniz. Bir bireye sen şöylesin diyebilirsin ama bunu genellediğin anda kendini de içine alırsın. Anneni de alırsın, babanı da. Kardeşini de dayını da amcanı da. Ben alırım diyorsan o senin bileceğin iş, ben almıyorum. Ben köpük saçarım diyorsan senin ileceğin iş ben saçmıyorum. Tekrar kocaman yazıyorum ya aklayın ya küme düşürün. Herhalde herkesin bu ifadeyi anlayacak kadar Türkçesi vardır. En azından 4 kelime yanyana gelince ne yazdığını çözebiliyor olmamız gerekir. Ama gözlerimize perde inmiş şekilde okursak anlayamamak doğal. O zaman köpükler fışkırır.

    YanıtlaSil
  6. bu ülkede sen ve ben de dahil köpük saçmayan kalmadı bunun sebebini irdelemek lazım, yalansu yazmışsın da kesinlikle şike konusun da satın alamadığınız tek insana yalansu demek senin saygı anlayışını gösteriyor, 100 yıllık çınara şikeci demeyi kimse istemez ama burda taraftara da iş düşüyor fenerbahçe 58. maddeyi değiştirtmem dedi doğrumu?(nihat özdemir). değiştikten sonra neden sustu yıldırımı bilemem ama dışardakiler şikeyi kabul ettiler, ne zaman ki yönetiminiz ortak karar verir ve ya düşün ya aklayın der ozaman isminiz temizlenir. yoksa yönetim castan çeksin davayı başkan çekmeyin desin bunun ciddiyeti olmaz, gerçi haklı olduğunuz yanlar da var sonuçta karara göre yöneticileriniz yapmış klubünüz yapmamış mantığı güden bir takım, şimdide bir kısmı sessiz kalarak bir kısmıda bizi düşürün der. gerçekten haklı olduğunuzu düşünüyorsanız önce özdemir ve koçtan kurtulmalısınız, çünkü öyle bir durum oluştu ki suçsuzsanız bile yönetiminiz suçlu olduğunu kabul etti.

    YanıtlaSil
  7. ya çok merak ettim, yıldırım demirörene fenerbahçe yönetimi seçimde destek vermişmiydi. sonuçtu yıldırım demirören gerekirse 5 yıl avrupaya gitmeyiz diyerek feneri zaten suçlu ilan etmişti.

    YanıtlaSil
  8. Birinci konu şu: Nihat Özdemir'in yaptıkları bir kişinin camiayı bağlayamayacağı tezine en güzel örnektir. Emir geldiğini herkes biliyor. Benim N,hat Özdemir konusundaki görüşlerim bellidir, twitterdan okuyabilirsin. CAS davasının çekilmesi ile ilgili görüşlerimde bellidir onu da hem twitterda hem de blogda okuyabilirsin. ZAten bir önceki yorumumda da camiaya sallamayın deme o yüzdendir. Kişisel bazda istediğinize istediğinizi söyleyin bu ayrı birşey. Yalansu yalansudur bu da kişisel bir görüş bir kişiyle ilgili. Yalansu ile ilgikli görüşümü de daha fazla uzatmıyorum ayrı bir tartışma konusu açar.
    ikinci konu yani yıldırım demirören konusuna gelince gs de pasif destek vermiştir. trabzonda oy vermiştir. yıldırım demirörene destek vermeyen ve alkışlanması gereken tek camia bursaspordur. üstelik 58'in değişmesi bir tek azizin işine yaramazken yıldırım demiröreni desteklemek akıl karı değildir. herşeyi boşverin beşiktaşı bu hale getiren bir adamın türk futbolunun başına getirilmesi düşünülemez.

    YanıtlaSil
  9. öyle diyorsunda hocam türk futbolunun başına getirdiler öyle bir olay yaptılar ki abaza birini sanki kız yurduna müdür yaptılar :D

    YanıtlaSil
  10. ADSIZ denen kişi;yargı karar vermeden sen nasıl birleri,ni şikeci diye suçlayabilirsin.Biraz hukuktan nasip al.

    YanıtlaSil