4 Temmuz 2011 Pazartesi

Vicdan

Şu anda pekçok Fenerbahçeli birşey söylemekten korkuyor, birçok rakip takım taraftarı için de aynı şey geçerli. Herkesin içerisindeki garip korku ortaya atılan iddialar gerçekse korkusu. Gerçekse herkes biliyor ki tek kaybeden Fenerbahçe değil Türk futbolu hatta Türk sporu olacak.

Gelinen noktanın özeti bu aslında. Avrupa'nın beşinci büyük futbol ekonomisi haline gelen, sportif anlamda büyük başarılara ilerlenen bir dönemde tekrar 10 sene geriye sarmak demek bu iddiaların gerçek olması. Zira Fenerbahçe demek Türk sporu demek. Fenerbahçe'nin başına gelebilecek olası bir küme düşürme Türk futbolunu ve Türk sporunu küme düşürmek demek.

Olay delillerle sabitse alınması gereken karar da bu zaten. Tüm gemileri yakmak... Diğer taraftan Fenerbahçe aleyhine hiçbir şey ispat edilemezse o zaman da vay haline bu iddiaları ortaya koyan ve sabahın 07:00'ında bir kulübün üst düzey yöneticilerini gözaltına alanlara.

Son olarak şunu söyleyeceğim: Varsın iddialar gerçekse Fenerbahçe küme düşsün. Yok birbirimizden bir farkımız olmasına rağmen bunun ceremesini çekeceksek biz çekelim. Yeter ki bu ligde bond çantalarla paralar deplasmanlara taşınmasın. Yeter ki bu ligde averajla şampiyonluk kazanmak için sezonun son maçında düzinelerce gol atılmasın. Yeter ki mafya babalarının bağı olan kulüpler küme düşmesin diye son maçta yatılmasın. Yeter ki sezonun son maçları 20 dakika uzamasın.

Eğer bunlar olmayacaksa Fenerbahçe küme düşürülse dahi küllerinden doğacak büyüklüğe sahiptir. O yüzden hiçbir Fenerbahçeli korkmasın iddialar gerçek çıkarsa diye. Gerçek çıkarsa da bu bir kulübün değil, o kulübü yönetici vasfıyla kullananların yüz karası olur. Gerçek çıkmazsa zaten Aziz Yıldırım ve yönetimi bu iddiaları ortaya atanlardan hesabını sorar. Tabi olan şu dönemde sezon arefesinde yine Fenerbahçe'ye olur. Ne sporcular işlerine konsantre olabilirler, ne de yeni bir transfer yapılabilir. Ama ona da alışık bir camiayız biz. Bizim sporcumuz değil mi doping yaptı diye lekelenen ve biz değil miyiz olası Avrupa şampiyonluğu engellenen.

Gerçekler bazen acıdır ama bu acı vicdanlarda yaşanacağına onunla hesaplaşabilmek gerekir. Ben herkesi vicdanı ile başbaşa bırakıyorum. Varsın Fenerbahçe küme düşürülsün, şampiyonlukları alınsın, yeter ki vicdanlar temizlensin. Ama sadece Fenerbahçelilerin değil herkesin, her takımın vicdanı temizlensin. Yoksa temiz bir lig istiyoruz pankartı ile sahaya çıkmakla hiçbirşey temizlenmiyor.

Not: Fotograf Hürriyet'ten, bloga koymamın nedeni ise bu tutanağın hakiminden katibine, emniyet gücünden zanlıya kadar herkesin isminin yeralması. Bakalım bu belge üzerinde ismi geçenlerden kimin üzerinde bu kara leke kalacak?

12 yorum:

  1. bu işin siyasi boyutu da var. tamam özeleştiri ve arınma gerekli ama hedeflenen adalet değilse fenerbahçe kulüp kurumsal olarak mağdur olur. kişiler üzerinden başka hesaplarla koskoca bir kuruma yapılan bu operasyonda çok şüpheli detaylar var.
    şu yazıyı da okuyun ve ondan sonra günah çıkarın.
    http://alsancakstadi.blogspot.com/2011/07/son-kale-dustu-mu.html

    YanıtlaSil
  2. Kıvanç Dolgun4 Temmuz 2011 11:14

    Türk futbolu hiçbirşey kaybetmez aksine kazanır. Tertemiz bir lig, Türk futbolunun kalitesini arttıracak.

    YanıtlaSil
  3. pushkin: bu operasyonun şu anki iktidarın bilgisi dışında olduğunu zannetmiyorum. Bir düğmeye basıldıysa basan iktidar olsun ya da olmasın haberi var.
    Kıvanç: İnanmıyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü şikeden dolayı suçlu bulunsun ya da bulunmasın ben ne temiz bir futbol ne de temiz bir toplum olunacağına inanmıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Sonucun ne olduğuna bakılmaksızın, Fenerbahçe SK. 3 Temmuz itibari ile 2011-2012 sezonuna, her kulvarda 1-0 yenik başlamıştır.

    İddialar doğruysa, tek yaptığı takımını gönülden desteklemek olan Fenerbahçe taraftarına üzüleceğim.

    Dilerim iddialar asılsız çıkar.

    YanıtlaSil
  5. Türk futbolu artık bunlardan kurtulmalı. Türk futbolu kaybeder demişsiniz aksine kazanır diyorum. Eğer ceza verilmezse ilgili takıma bu net bir şekilde şike serbesttir yapabilirsiniz demektir.. Türk futbolunun artık bu şike işlerinden kurtulması gerekiyor. Kurtulmak için Fenerbahçe gibi büyük bir takımı küme düşürmek gerekiyorsa düşürceksin. Bu iş büyüklüğe küçüklüğe bakmaz. ahlaka bakar. Büyük dediğimiz kulüpler bile bunu yaparsa alt liglerde neler döner kim bilir.. Juventus küçük bir takım mıydı ki? affetmediler düşürdüler ve herkese örnek oldu. Eğer iddaalar doğruysa ki ben doğru olduğunu düşünüyorum Fenerbahçe'nin düşürülmesi ve herkese örnek olması gerektiğini düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  6. Adını bilmediğim sevgili arkadaşım İtalyan futbolunun nereye gittiği ortada. Türk futbolu hatta sporu da geri gider. Spora en çok yatırım yapan bir kulübün küme düşürülmesinin sonucu budur. Amma bu demek değil ki düşürülmesin. Kesinlikle düşürülsün. Düşürülsün ki tüm kirli çamaşırlar da beraber ortaya çıksın. Sadece Fenerbahçe değil hepsinin. Hepsi bir gemideler o gemi battığında herkesin kirli çamaşırları çıkacak. Ama Fenerbahçe suçlu bulunsun ya da bulunmasın bu leke sürüldükten sonra birşey yapılmazsa diğerleri ak kaşık gibi ortada dolaşacaklar.

    YanıtlaSil
  7. yıldırımın bi aralar ergenekonla da adı geçmişti,şikeymiş cartmış curtmuş bu işin kılıfı gibi gelmeye başladı bana.çünkü bu soruşturma 9 ay önce başlamış şike suç falan değil o zaman,yasa nisanda apar topar çıktı bu iş için çıktı belli ki ama bu teknik takibin salt şikeyle alakalı olup olmadığı yine diyorum meçhul

    bazı bulgular var gibi kayıt dışı paranın bazı yerlere aktarılması konusunda,fenerbahçe muhasebecisi falan bile içeride.olayın ucu ergenekona bağlanabilir şimdilik temiz eller diye kamuoyunun desteği alınmak istense de iddaaname çıknca herşey çok daha netlik kazanacak

    ama ondan önce bütün bu kurduğum komplonun gerçeklik payı olup olmadığını çarşamba sabahı hakimin başkan için vereceği karar ışık tutacak gibi...

    YanıtlaSil
  8. Galatasaray'ın Ankaragücü'nü 8-0 yendiği sezon,Beşiktaş'ta 6-0 yenmişti.O gün Galatasaray 1-0 kazansa dahi şampiyon olacaktı.Utanmadan sıkılmadan,senelerdir aynı şeyleri söylemekten bıkmadınız.Hadi diyorum,yazık taraftara,başkalarının cezasını bu insanlar çekiyo,ama şu yorumları gördüğümde beter olun diyorum...Tüm camia beter olun!!!

    YanıtlaSil
  9. Agzina saglik warblood kus kusabildigin kadar ofkeni. Ben zan altinda birakmamak icin mac ismi vermemistim sen alacagini almissin. Bence de camia olarak beter olalim sen ve senin gibiler de rahatlasin, huzura ersin de... Sen galatasarayi besiktasi trabzonu bursayi catladikapiyi her neyse sutten cikmis ak kasik mizannediyorsun. Bu takimlari yonetenlerin hepsi ayni gemide ayni Kaba sican adamlar malesef. Umarim kendi takimin icin dusundugun bu masumane dusuncelerini degistirecek birsey yasamazsiniz. Yasarsan sonra cok buyuk hayalkirikligi olur. O zaman ben ne izlemisim, bu tiyatronun figurani nasil olmusumu cok uzel hissedersin. Hayalkirikligi kirikligi yasamamak icin nacizane bence bu kuluplerin hepsinin ayni Kaba yaptigini cebinde tutarak bak olaya

    YanıtlaSil
  10. Warblood dayanamadim kusura bakma konumuz futbol ama galatasaray tipki fenerbahce gibi spor kulubu. Belgesiz konusunda bos oluyor da bir soru soramadan edemeyecegim: CEMAL nalga hangi takimda basketbol oynadi?

    YanıtlaSil
  11. Şu anda sana belgeleyemem ama o dönemdeki düşüncelerim şöyleydi,bunu yapanların tek tek klüpten uzaklaştırılıp,takımın 2.lige düşürülmesi,en ağır cezalara çarptırılmasını istiyorum.2-3 gerizekalının yüzünden koca camia zan altında bırakılmıştı ve olan taraftara olmuştu.O olay her aklıma gelişinde utanıyorum ve utanmaya devam edeceğim.
    Son yaşananlara gelince,ortada kesin bir şey olmamasına rağmen,bütün bu olayları abuk subuk yerlere çeken,Aziz Yıldırım'ı fütursuzca destekleyen zavallıları görünce sinir katsayım artıyor.İçinde bulunduğu durumu sorgulayacağı yere,ezeli rakiplerine pislik atanları görünce,düştükleri durumdan haz alıyorum.Ben sana diyorum ki o sene Ankaragücü'ne Beşiktaş'ta,Karşıyaka'da fark atmış Ankarada.Bu takımlar senin deyiminle bir araba gol atınca şike olmuyor da,Galatasaray atınca oluyor.Ya Galatasaray'da şike yaptı deyin,teşvik primi verdi deyin ama şu maçı öne sürmeyin artık.İnanın 3 gündür gördüğüm,yazısını okuduğum her fenerlinin ağzında bu maç.
    Bir anlık sinirle seviyesizce beter olun dediğim için üzgünüm.Normalde böyle biri değilim ama dediğim gibi sürekli aynı maçın ortaya sürülmesini görmekten gına geldi.Yine de bu söylediklerimi haklı çıkarmaz,tekrar özür dilerim...

    YanıtlaSil
  12. Tekrar ediyorum ben yazımda galatasaray demedim ama varsa onu da inceleyin diyebilirim. Yoksa Fenerbahçe suçlu bulunduğu anda küme düşürülmelidir. Yazıda bu var bir de diğerlerine bakmadan toplum vicdanını rahatlatamazsınız bunu söylüyorum. Sadece Fenerbahçeli değil Galatasaraylıların da Beşiktaşlıların da büyük bir çoğunluğunun vicdanı rahat etmez. bu olay Fenerbahçe küme düşürüldü ile kapanacak bir durum değil, bu durum tek başına toplumsal bir patlamaya yol açar. Bak Bursasporlulara deli muamelesi yapılıyor oysa Rize-Beşiktaş maçının nasıl Beşiktaş tarafından satıldığı dinleme kayıtları ile birlikte meclis komisyonunda tozlu raflarda duruyor ve bunu herkes biliyor. Şaibe yarattığım, çamur attığım nlaşılıyorsa bu yazıdan ben de affola derim. Ama durum da bu biraz.

    YanıtlaSil