6 Temmuz 2011 Çarşamba

Fenerbahçe Yönetimi'nden Beklediğimiz Açıklama

Not: Bu benim ve benim gibi pekçok Fenerbahçeli'nin duymak istediği bir duruş. Buraya aklıma gelmeyen ve eklenmesi gereken başka şeyler de olabilir. Ancak temelde benim ve pekçok Fenerbahçeli'nin istediği duruş budur.

Sevgili Fenerbahçe taraftarları,

Biliyoruz ki bu yaşananları hiç haketmediniz, siz ki son beş senede iki kez son hafta şampiyonluk kaybetme acısını yaşadınız, yine de böyle bir travma yaşamadınız. Kulübümüz tarihinin en önemli sınavı ile karşı karşıya. Bu nedenledir ki hepimizin tek yürek olma zamanı.

Bu sürecin sonunda Fenerbahçe'nin şampiyonluğu alınabilir, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyebilir, küme düşürülebilir. Bu demektir ki Fenerbahçe hem manevi hem de maddi yönden büyük kayıplara uğrar. Ama Bank Asya Ligi'nde dahi 50.000 taraftarı stadyuma getirir.

Her ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın biz kulüp yönetimi olarak size kulak veriyoruz. Biliyoruz ki sadece Fenerbahçe'nin bu durumun sonuçlarına katlanmasını hazmedemiyorsunuz. İşte bu noktada biliniz ki Fenerbahçe temiz futbol adına her türlü hukuki mücadeleyi bugün itibariyle başlatmıştır. Yönetim olarak aldığımız kararlar şu şekildedir:
  1. Biz aynı kaba yapan büyük bir futbol camiasının köklü bir parçasıyız. Ve biliyoruz ki bugün bize yapılan suçlamalar geçmişte hasıraltı edildi. Bugün itibariyle hiçbir kulüple, kurumla, siyasi oluşumla herhangi bir pazarlık içerisinde olmayacağız. Kimseye suç sabit görülürse Fenerbahçe'yi düşürememe lütfunu gösteren bir büyüklük rolünü oynamaya fırsat vermeyeceğiz. Hem biz, hem de taraftarımız küme düşürülerek vicdani olarak temizlenmeyi kabul ediyoruz ve kulübümüzün suçlu bulunması durumunda başka bir sonuca ya da çözüme tüm kapıları kapatıyoruz.
  2. Bu kararımızla birlikte eğer suçlu bulunursak birçok futbolcumuz gemiyi terkedebilir. Birçok marka ile yaptığımız anlaşmalar, yayınlardan gelen gelirler kesilebilir. Gün tekrar ayağa kalkma günüdür. İşte bu ahval ve şerait içerisinde size ve bize düşen iyi gün ve kötü gün dostlarımızı asla unutmamak, unutturmamaktır.
  3. Hiçbir vicdan yaşananların sorumlusu olarak Fenerbahçe'yi tek başına sorumlu tutamaz. Dolayısıyla Fenerbahçe suçlu bulunduğu takdirde, Nisan ayında çıkan şike yasasının geriye yürütülememesi hükmünün arkasına sığınanların da cezalandırılmaları için, geçmişe yönelik zamanaşımı sürelerini gözönüne alarak kanundaki diğer tüm maddeleri hayata geçirecek hukuki işlemlerin başlatılmasına, şimdiye kadar basına yansımış, yansımamış her türlü vakanın gözler önüne serilmesine ve sorumlularının cezalandırılmasına yönelik harekete geçecektir. Gerekirse Fenerbahçe'nin geçmişteki şampiyonluklarının da silinmesini göze alarak bu Fenerbahçe Spor Kulübü olarak boynumuzun borcudur.
  4. Fenerbahçe tek başına bir markadır. Bu marka üzerinden bugün rant sağlayanlar bilmelidirler ki bundan sonra bu marka üzerinden kimse rant sağlayamayacaktır. Ne futbol içi olaylarla ne de futbol dışı olaylarla. Artık Fenerbahçe'den başkalarının rant sağlama dönemi bitmiştir. bu nedenledir ki:
    1. Naklen yayın havuzunda olan kulübümüzün bundan böyle havuzdan ayrıldığını tüm kamuoyuna duyuruyoruz.
    2. Fenerbahçe ile ilgili bilgi kirliliği yaratan tüm basın kuruluşlarına karşı maddi ve manevi tüm yasal işlemlerin başlatıldığını kamuoyuna duyuruyoruz.
    3. Kulüpler Birliği'nden ayrıldığımızı kamuoyuna duyuruyoruz.
    4. Yaşanan bu olaylardan dolayı borsaya kote edilmiş hisse değerlerimizdeki düşüşe neden olan her türlü hukuk dışına çıkılmadığı halde hukuk dışı davranılmış gibi gösterilen konularla ilgili yasal haklarımızı kullanacağımızı duyuruyoruz.
    5. Yaşanan bu olaylardan sonra maddi ve manevi her türlü zarara uğrayan taraftarımızın hakkını koruyacağımızı duyuruyoruz.
    6. Yasal haklarımızı kullanarak elde edilecek tazminat gelirinin Türkiye'de temiz futbola yatırılacak bir kaynak olarak kullanılmasını sağlayacağız.
  5. Fenerbahçe Aziz Yıldırım değildir, Fenerbahçe Şekip Mosturoğlu değildir, Fenerbahçe İlhan Ekşioğlu değildir. Suçlu bulunsalar da bulunmasalar da değildir. Fenerbahçe Lefter'dir, Can Bartu'dur, İslam Çupi'dir, Alex'tir... Fenerbahçe milyonlarca insanın arkasında duracağı, ülkeyi bölmek için değil, birlikteliğin altını çizmek için kendi cumhuriyetini kurmuş bir bütündür. Ve bu bütün gerektiğinde siyasi iktidarları bile yerinden edebilecek kadar güçlü ve iradeli bir bütündür. Bu insiyatife ve güce sahip milyonlar eminiz ki bu işin vicdani sorumluluğunu taşıdıkları gibi kendilerini vicdanen rahatlatacak süreçleri yönetmeyenlere, yönetmekten kaçanlara, yönetmekten aciz olanlara en güzel dersi verecek, ve yaşananların hesabını soracaktır.
  6. Yapılan bu duyuru bir tehdit değildir. Bilakis itham edilen konulardan bir tanesinin bile zerresini kadar ispat sözkonusu olduğu ve suçlu bulunduğumuz takdirde küme düşürülme kararını bizzat biz istiyoruz. Aksi sözkonusu olduğunda Fenerbahçe Spor Kulübü tüm sportif faaliyetlerine son verecektir. Ancak kendimize biçtiğimiz bu cezanın yanında geçmişe yönelik hiçbir dosya da artık kapalı kalmayacaktır. Temizlik herkesin kapısının önünü süpürmesiyle olur. Biz şimdi kendi kapımızın önünü süpüreceğiz. Eğer siz Türk futbol kamuoyu da kendi kapınızın önünü süpürmezseniz biz camia olarak milyonlarca taraftarımızla birlikte süpüreceğiz.
  7. Bir kulüp, bir kuruluş, bir toplum layık olduğu şekilde yönetilir. Eğer mevcut yönetimimizden başka ya da yönetim kurulu üyeleri arasından suçlu bulunanlar olursa onları yönetime getirerek hatayı yapan biz Fenerbahçelileriz. Ancak iyi veya kötü Fenerbahçe Kulübü kongre üyeleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hür iradelerini kullanmaya ve kendi seçtikleri yöneticiler tarafından yönetilmeye devam edecektir.
Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,

Fenerbahçe Spor Kulübü

2 yorum:

  1. Zor işler bunlar..Bir kurum yada kuruluş ki bende yönetiyorum, devlet kurumlarından gelen bir cezada bile bütün programları bütün ekonomileri buna bağlı olarak en önemlisi çalışma prensipleri şefkleri ve focuslanmaları ortadan kalkıyor..Bunu tekrar yerine koymak çok zor olabiliyor ve vakit geçiyor..Burası Fenerbahçe bir özel sektör şirketi değil diyebilirsiniz ama yönetici mantığının çok farklı işlediğini sanmıyorum..Ha bunlar gider nasıl olsa yeni yönetim gelir dersenizde kim nasıl gelicek cok merak edıyorum acıkcası..

    YanıtlaSil
  2. Sevgili arkadaşım zor iş tabi bunlar ama bir duruş gerekiyor. Bu benim içimdeki her hücrede hissetiklerim bunlar.

    YanıtlaSil