10 Mayıs 2010 Pazartesi

Fenerbahçe Son Tura Girdi

Trabzonspor maçı sonrasında Ankaragökçekspor karşısında hiç kimse böyle bir Fenerbahçe beklemiyordu. Çok iyi oynadığından ya da çok pozisyona girdiğinden değil bu söylediğim. Kendisinden çok emin ve kararlı bir oyun ortaya koydu sarı larcivertliler.

Haftalardır ligi gerim gerim geren Ankaragökçekspor yönetimi de bu gerginliğin yansımasını gördü sahada. Kendi oyuncuları tanınmayacak halde dolaştılar sahada. Kaleci Serkan Kırıntılı'nın yediği goller çok tartışılacak ama esas sorun onun nasıl bu hale geldiği olsa gerek. Ve tabi Ankaragökçekspor seyircisinin.

Bekir yerde kıvranırken dahi sahaya kendisini hedef alan sert cisimler gönderen bir zihniyet Türkiye'nin göbeğinde, başşehrinde yaşandıktan sonra amatör liglerde yaşananları garip karşılamamak lazım. Cristian'ın attığı golden sonra gözyaşı silen gol sevincini de.

Ciddi bir lobi oluşturulmuş durumda. Fenerbahçe kirli bir şampiyonluğa gidiyor şeklinde bir cemaat var Türkiye'de. Rijkaard'ın B Planı yok cemaati gibi bir cemaat bu. Neredeyse Fenerbahçe ile oynayan tüm rakip takımların kalecileri zan altında. Mesela eski Fenerbahçe kalecisi Murat Şahin. Adam bir hatalı çıkışı yüzünden şikeci oldu çıktı. Oysa bu adamın Beşiktaş formasıyla nasıl Fenebahçeye maç çıkarttığını herkes unuttu. Iveca'dan yeni bir Zalad yaratıldı. Şimdi de Serkan Kırıntılı var hedef tahtasında.

Kimse sahada oynanan oyuna bakmıyor. Dünkü maç sabaha kadar oynansa Fenerbahçe kazanacaktı çünkü o kararlılıkta çıktı. Rakibin psikolojik durumu ise Gökçeklerin sorunu, Fenerbahçe'nin değil. Fenerbahçe'den bu konuda ortamı geren tek bir açıklama gelmedi.

Maçın 90 dakikasında topunu oynadı ve şen döndü İstanbul'a. İkinci yarıda grip olan Alex'in sahadaki yerini Cristian'a bırakması endişe yaratsa da Güiza'nın 46. dakikada gelen golü orta sahayı tamamen Fenerbahçe'nin ele geçirmesine yaradı.

Önümüzdeki hafta Trabzonspor karşısında 3 puan almak zorundalar ancak Bursaspor'un karşısında da hiç hesapta olmayan ve üçüncülük kovalayan bir Beşiktaş var artık. Yani 3 puan çantada falan değil. Bu sonuçlardan sonra Fenerbahçe %90 şampiyon demektir. Denizli'yi unutmadan şimdilik noktalı virgül koyalım.

1 yorum: