19 Mart 2011 Cumartesi

Futbol Aklı

Dün gece derbiyi yine futbol aklı kazandı. Galatarasay her Fenerbahçe maçında olduğu gibi 90 dakika içerisinde futbol aklını yitirmiş bir oyunla maçı Fenerbahçe'ye verdi. Oysa başlama vuruşu ile birlikte sahada gözüken kanatları etkisiz bir Fenerbahçe'ye karşı göbeği çok iyi kapatan Galatasaray'ın golü de bulduktan sonra oyunu alacağı yönündeydi.

Olmadı, öyle Kazım gol sonrası bulduğu pozisyonu değerlendirseydi vs. ile de olacak değildi aslında. Kazım farkı ikiye çıkarsa da maçı Galatasaray alsa da bu Galatasaray'ın ligde ne pozisyonda olursa olsun Fenerbahçe maçlarında futbol aklını yitirdiği gerçeğinin üstünü örtemez. İlk 30 dakikada oldukça boş alan bulmalarına ve hızla Fenerbahçe kalesine yüklenmelerine rağmen golü bulamamış ikinci, üçüncü golü bulamamış olmaları adeta maç sonu gelecek olan Fenerbahçe galibiyetinin habercisiydi.

Buna karşılık Fenerbahçe orta sahada Emre'nin ve solda Dia'nın yokluğunda yine topa sahip olmaya çalışan taraftı. Özer'in futbol aklı Fenerbahçe'yi oyundan düşürse de, Selçuk ve Cristian göbekte yetersiz kalsa da 90 dakika boyunca takım olarak hep strateji geliştirmeye çalışan bir onbir vardı. Nitekim ilk yarının son onbeş dakikasında oyunu toparlamaını bildiler.

İkinci yarıdaki en kiritk an sakatlanan Selçuk'un yerine ileride top tutabilen Semih'in oyuna dahil olmasıydı. Sonrasında ise Niang'ın çıkışı ve Stoch'un girişiyle iyice kenara giden Slovak aslında takıma en büyük katkıyı sağladı. Zira Galatasaray'ın defansif konsantrasyonunu kanatlara da yaymak zorunda kalması Alex ve Fenerbahçe için oyunun başından beri muhtaç olduğu o göbekteki oyun kabiliyetini kazandırdı sarı larcivertlilere.

Maçı çevirmek için de Alex'in futbol kabiliyetini iki pozisyonda kullanması yetti de arttı bile. Futbol aklı üzerine konuşmuşken yazıyı da Kazım ile bitirmek gerekir. Yetenekleri tartışılmaz bir oyuncu bence. Sakatlanıp çıkana kadar da sahanın en iyisiydi.

Ama golden sonra Aykut Kocaman'a yaptığı hareket tek başına neden Fenerbahçe'de oynamadığının özeti aslında. Futbol aklı olmadığı için. Çünkü futbol aklı en başta rakibe saygı duymayı gerektiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder