11 Ocak 2011 Salı

Veda Busesi

Buruk olur böyle günler, ben Galatasaray'ı yenmekten, onun üzerinde yeralmaktan çok zevk alan bir Fenerbahçeli'yim. Ama onsuz da futbolun tadının hiç çıkmadığını bilen bir Fenerbahçeli. Galatasaraylı arkadaşlar üzülürken bir mağlubiyet sonrası dalga geçmesini severim. Ama bugünün üzüntüsü farklı. Bugün alınan acı mağlubiyetlerle ölçülemeyecek bir hüzün olsa gerek. O yüzden selam olsun tüm dostlarıma. Merak etmeyin biz de unutmayız Sami Yen'i. Sizin anılarınız, bizim anılarımız...


Yukarıdaki notla başlamak geldi içimden. Beypazarı Şekerspor karşısında oynayan Galatasaray'ı anlatmanın bir anlamı olmasa gerek. Maçın kritiğinden öte Ali Sami Yen'e Galatasaray'ın vedasıydı önemli olan bu gece. Galatasaray taraftarları, futbolcular, yönetim, camia... Hepsi için çok önemli anılara, tarihe tanıklık eden yuvalarına veda maçlarında mağlubiyetle ayrılmaları da hiç yakışık almazdı. Ama yakışanı Galatasaray'ın vedasında Ali Sami Yen tarihindeki son maçta Arda Turan'ın da gol atması olurdu herhalde. Oldu da... Galibiyeti getiren golü attı kaptan. Tıpkı Alex'in attığı 3000. gol gibi muhtemelen maça giden taraftarların hepsinin gönlünden bu buruk sezonda Arda'nın ayağından atacakları golle veda etmek vardı Sami Yen'e. Keşke son golü atmış olsaydı, daha da güzel olurdu. Ama o da Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına çıkan Kazım'a nasip oldu (Sanırım bunu tercih etmezdi Galatasaraylılar)..

Herşeye rağmen böyle bir güne yakışmadı Adnan Polat'ın protesto edilmesi. Galatasaray taraftarına bıkkınlık gelse de, yılgınlık gelse de bir zamanlar kral ilan edilen Adnan Polat'ı maç öncesinde konuşurken protesto etmek olmadı. Birçok yanlışına rağmen yönetim olarak güzel bir veda organizasyonu yaptı Adnan Polat ve arkadaşları. Gün protesto günü değildi.

Tribünlere asılan pankartlar içerisinde belki de en anlamlısı "Çektiysen kahrımı, helal et hakkını" yazanıydı. İyi günleri, büyük zaferleri, hüzünleri herşeyiyle... 3-1 bu veda gecesinde sevgiliye küçük bir veda busesi oldu.

Ali Kırca'nın sözleriyle kapatalım yazıyı: Milan, Manchester, Real Madrid, Leeds... Hepsini Yendin, çünkü sen Ali Sami Yen'din.

Güle güle Sami Yen...

1 yorum:

  1. yazın çok iyi olmus bi fenerli olarak yazılabilcek en iyi yazıyı en pozitifini yazmıssın senin gibiler futbolu daha da çok sevdiriyo bana emeğine sağlık...

    YanıtlaSil